Csoportok

Várandós-kismama

Ha szeretnéd mamaként jól érezni magad babáddal. kapcsolódj hozzánk! 

Mamakapocson lehetőséged van a várandós életszakasznak más aspektusaira is figyelni, Átbeszáljük mi az ami ilyenkor "normális", mik azokat a félelmek, családi minták amik körbe vesznek ebben az életszakaszban. A párkapcsolatot, hogyan érinti a várandósság, milyen szülést szerenél, mennyire bírod a fájdalmat. Kik vesznek körül, kik az erőforrások, akik támogatnak ebben az élethelyzetben. Biztonságos női körben az erőforrásokra fókuszálva találkozunk hétről hétre.


 

Baba-mama

Ha szeretnéd mamaként jól érezni magad babáddal. kapcsolódj hozzánk!

MI A BABÁRA ÉS A MAMÁRA IS odafigyelünk, ez egy olyan program ami mindkettőtöknek szól.

KAPCSOLÓDJATOK, HANGOLÓDJATOK EGYMÁSRA, és éljétek át a MAMAKAPOCS érzést.Ha szeretnéd nőként, mamaként, lányként, testvérként, társként, "dolgozó nőként", mindennapi szerepeidben megélni a támogató közösség erejét, akkor várunk szeretettel kapcsolódj magadhoz, kapcsolódj hozzánk - a Mamakapocs édesanyáknak szóló csoportjain!

Egy hely:
- ahol társakra találsz
- ahol trükköket, praktikákat cserélhetsz a mindennapokról
- ahol nevethetsz, és akár sírhatsz, ha az esik jól
- ahol átélheted az alkotás örömét
- ahol a mindennapok nehézségeiről is tudsz beszélni
Ahol a mesék ősi bölcs tudása segít, és bátorít a mindennapokban. Mi itt odafigyelünk rád, ez egy olyan hely, ahol át tudod élni a MAMAKAPOCS érzést.

Minden hónap első péntekén 10:30-kor várunk szeretettel Benneteket a PannKa Közösségi térben (1138 Pannónia u. 18.)!

Ovis

Metamorphoses meseterápiás módszeren alapuló alkotó-fejlesztő mesecsoport célja a

- belső erőforrások erősítése,
- a rejtett képességek felszínre hozása,
- valamint az érzelmek, elfojtott indulatok kezelése, szorongások oldása.
A gyerekek a mese, a teremtő képzelet nyelvének segítségével, egymástól tanulva gyűjthetnek bátorságot, erőt és küzdhetnek meg a különböző akadályokkal. A foglalkozás során kiállt próbatételeknek, a megszerzett tudásnak és "kincseknek, varázstárgyaknak" köszönhetően magabiztosabbá és nyitottabbá válnak a világra és mások felé.
Kiknek ajánljuk a csoportot:
- elsősorban szorongó, bátortalan gyermekeknek, aki félnek az új helyzetektől, nehezen mennek be egy közösségbe, problémásan indul(t) az óvodai, iskolai beszoktatás
- akiknek nehézséget okoz a társakkal, testvérekkel való kapcsolódás
- olyan gyerekeknek, akik a különböző, számukra kihívást jelentő élethelyzetekből, feladatokból gyakran kihátrálnak.
- belső bizonytalanságuk túlzott félénkségben, de ingerlékenységben és viselkedésproblémákban is megnyilvánulhat.
- szorongást szomatikus tünetek is kísérhetik, mint fejfájás, hasfájás, alvásproblémák, székletvisszatartás, éjszakai bepisilés, dadogás
A 12 alkalmas foglalkozás sorozatot Fejér Noémi tanácsadó szakpszichológus és Tószegi Judit kézműves, methamorphorses meseterapeuták tartják. 
Részvételi díj: 3500 Ft/alkalom

Sulis - kamasz

Az iskolás és a kamaszkor mindenkit sok kihívás elé állít. A fiatalok gyakran nehezen élik meg testi és egyéb változásaikat, konfliktusaikat. Problémáik megfogalmazása segítséget igényel, ahogy a válaszok megtalálása is. Ebben kíván támogatást nyújtani komplex: meseterápiás pszichodráma és művészetterápiás csoportunk. A csoporttagok közötti kohézió, bizalom és a csoport dinamikájából adódó biztonságérzet megkönnyíti a változások feldolgozását, a mese ősi bölcsességével válaszokat nyerünk a nehéz kérdésekre, én erősítő, bátorító funkciójukkal.

Kiknek ajánljuk:
-akiket beszippantott a kütyüvilág
-aki bullying helyzetbe kerül
-akinek többször van rossz kedve, lehangolt
-sokszor kerül konfliktusba környezetével, nehezen kezeli ezeket a helyzeteket
-önbizalom hiánnyal küzdenek. Belső bizonytalanságuk túlzott félénkségben, de ingerlékenységben és viselkedésproblémákban is megnyilvánulhat.
- A szorongást szomatikus tünetek is kísérhetik, mint fejfájás, hasfájás, alvásproblémák.
A 12 alkalmas foglalkozás sorozatot vezeti Fejér Noémi tanácsadó szakpszichológus, metamorphoses meseterapeuta és Tószegi Judit kézműves, metamorphoses meseterapeuta..
Az alkalom díja: 5000 Ft

Anya-lány & szülő gyerek

Metamorphoses meseterápiás módszeren alapuló alkotó-fejlesztő mesecsoport célja a
- anyai szenzitivitás fejlesztése, mentalizálás lányunk belső állapotaival
- anya-lánya kapcsolódás erősítése, belső erőforrás erősítése

A gyerekek édesanyjukkal együtt a mese, a teremtő képzelet nyelvének segítségével, egymástól tanulva gyűjthetnek bátorságot, erőt és küzdhetnek meg a különböző akadályokkal. A foglalkozás során kiállt próbatételeknek, a megszerzett tudásnak és "kincseknek, varázstárgyaknak" köszönhetően magabiztosabbá és nyitottabbá válnak a világra és mások felé.
Kiknek ajánljuk a csoportot:
- elsősorban azoknak az édesanyáknak és lányaiknak, akik nehézségekkel küzdenek az egymáshoz kapcsolódás minőségében
- nehezebben találják meg a hangot egymással
- szigorúbban bánnak anyaként az egyik lányukkal a többi gyerekeikhez képest
- szorongó, bátortalan gyermekeknek, aki félnek az új helyzetektől, nehezen mennek be egy közösségbe, problémásan indul(t) az óvodai, iskolai beszoktatás
- olyan gyerekeknek, akik a különböző, számukra kihívást jelentő élethelyzetekből gyakran kihátrálnak.
- belső bizonytalanságuk túlzott félénkségben, de ingerlékenységben és viselkedésproblémákban is megnyilvánulhat.
A 5 alkalmas foglalkozás sorozatot Fejér Noémi tanácsadó szakpszichológus, methamorphorses meseterapeuta és Tószegi Judit alkotó fejlesztő meseterapeuta- kézműves alkotó tanár, tartják 
Részvételi díj: 5000 Ft/alkalom

Családi, baráti

Mit élhettek át a családi, baráti meseműhelyen?

Egy kreatív kézműveskedéssel egybekötött alkotó, fejlesztő, privát, családi, baráti mesefoglalkozást.Közös hangolódást, odafigyelést a külső és belső erőforrásainkra, megosztást egymással, kis-családi körben! Mesehallgatást, amely gyógyító és bátorító. A mese átütő, megtartó énerősítő erejét, az alkotás szabadságát, és egy kis meglepetést is ... Szűkkörű, meghitt eseményeinkre, ezúttal a gyerekeket (0-99 éves korig) a szülőkkel együtt várjuk. Szeretnénk, ha ez az alkalom a belső erőforrás táplálásán túl, egy új és különleges lehetőség formájában, az egymásra való figyelésről és az egymáshoz való kapcsolódásról szólna.

A foglalkozást Fejér Noémi tanácsadó szakpszichológus, methamorphorses meseterapeuta és Tószegi Judit alkotó fejlesztő meseterapeuta- kézműves alkotó tanár, tartják.