Szolgáltatások

 

Babát váró kismamáknak

Anya-magzat Kapcsolatanalízis

Az anya-magzat kapcsolatanalízis az anya és fejlődő magzata közötti kapcsolatteremtési módszer, melyet két magyar pszichoanalitikus, Raffai Jenő és Hidas György dolgoztak ki. Feladata lélektani oldalról felkészíteni a magzatot és az anyát a születésre-szülésre. A módszer preventív és terápiás, alkalmazásával az anya támogatható a várandósságával kapcsolatos esetleges konfliktusai, problematikus viszonyai rendezésében. Továbbá a relaxált állapotban elmélyülő, befelé forduló figyelem segíti a kismamát, hogy felvegye a - természetesen is meglévő - kapcsolatát születendő gyermekével, méhével.

A babád már a pocakban vágyik a figyelemre, a megerősítésre és tudásra. Mire a kisbabád a születése után megöleled, a magzati élmények tapasztalata már döntően befolyásolja élete további részét.

Mikor érdemes anya-magzat kapcsolatanalízisre jelentkezni?

Kismamaként is számos téma merülhet fel, mellyel érdemes lélektani értelemben dolgozni, pl.:

 • Szülés/születés folyamatára felkészülés
 • Egymásra hangolódás, kötődés mélyülése, 
 • Kizárólagos figyelem a magzatra, családba integrálása
 • Félelmek feldolgozása
 • Nem tervezett várandósság
 • Előző magzati veszteségek feldolgozatlansága
 • Lombik, donor program lelki támogatása
 • Korábbi veszteségek feldolgozása
 • A várandósság során fellépő funkcionális zavarok ( pl. farfekvés, vérzések, meszesedő méhlepény, fenyegető koraszülés)
 • Magzat személyiségének, temperamentumának megismerése
 • Többedik baba esetén saját idő a magzatra, családba integrálása.

Képesítéseim: 

2020 - 2022.  Magyar Pre-és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság, Semmelweis Egyetem - 240 órás képzés anya-magzat kapcsolatanalítikus képzés dr. Hadházi Éva és Dr. Somkövi Ágnes vezetésével

2013. - 2015. - 2017. Saját élmény Timkó Tünde kapcsolatanalítikusnál

Szülés után - Szülésélmény feldolgozás 

EMDR-terápiával családterápiás rendszerszemléletben

A Te szülésed élménye is egyedi, egy rendkívül nagy esemény, talán a legnagyobb az életedben.

Rendkívül összetett érzésekkel teli, eseménydús történet, a személyiségfejlődésed mérföldköve. Ennek feldolgozása - legyen az akár pozitív vagy negatív - mindenképp figyelmet érdemel.

A szülés élménye befolyásolhatja azt az érzést, hogy mennyire vagy "jó anya", segíthet kiteljesedni és gátolhat is a nőiességed megélésében. Kihathat a hangulatodra, a babával való kapcsolatodra (szoptatásra is), a párkapcsolatodra.

Megélheted azt is, hogy nem tudsz odafigyelni a babádra, folyton lehangolt vagy. Dühös vagy a történtek miatt, újra lejátszod az eseményeket és hibáztatod magad, az orvost, a kórházat.

Talán annyira traumatizálhattak a történtek, hogy emiatt nem szeretnél több babát vállalni. Segítségedre lehetek ezeknek az érzéseknek a feldogozásában egy olyan különleges belső úttal, ahol a méheddel közösen mesélitek el történeteteket.

Képesítésem

2020 - 2022. Magyar EMDR Egyesület EMDR - level1,2, gyerek-serdülő, és felnőtt irány, G-tep, akut protokoll

Csecsemő, kisgyerek-szülőkonzultáció

ISZCSK és Családterápiás szemlélettel

Sokat síró kisbaba, etetési vagy altatási nehézségek, esetleg szobatisztasági gondok vagy nagyon dacos viselkedés esetében, a szülő-kisgyerek konzultáció módszerével dolgozva, lehetőségünk van arra, hogy a kisgyerek pszichés és viselkedésszabályozási zavarai a szülővel való közös munka eredményeképpen megszűnjenek, változzanak, enyhüljenek. 


Képesítésem

2022. SOTE - Mentálhigiéne Intézet szülő - csecsemő, gyerek konzulens (dr. Németh Tünde - dr. Danis Ildikó)

Pályaorientáció, karriertervezés

A tanácsadói munka akkor sikeres, ha a tanácskérőben kialakul saját életpályájával vagy munkahely választásával kapcsolatosan egy álláspont, és meggyőződés, ehhez segítségül hívunk kérdőíveket is ha, a meggyőződés a személyiség belső igényeiből fakadó döntés és a meggyőződés a szerzett pálya- munkeerőpiaci, önismeretek után cselekvésre sarkallja ha a döntés életének szerves részévé válik.

Kíváncsi vagy, milyen ötleteket kaphatsz a pályaválasztásodhoz, de úgy, hogy ne mondják meg mi legyél?

 • önismeret: érdeklődési kör, képességek, családi háttér
 • pályaismeret
 • munkaerőpiaci ismeretek
 • döntéshozatal
 • iskolarendszer
 • általános iskolások (11-14 éves korosztály számára)
 • középiskolások (15- 18 éves korosztály számára)
 • felnőttek számára pályamódosítás

· A pályakorrekciós foglalkozás a pályaváltási helyzetbe (nem piacképes szakma, téves pályaválasztás, kényszerpálya) került, már szakmai végzettséggel rendelkező tanácskérő életpályájának módosításához nyújt segítséget. A program része a pályaelképzelések, a képzési lehetőségek, valamint a tanulási képességek felmérése, összeegyeztetése, és a döntési készségek fejlesztése.

Képesítéseim

2000. Szent István Egyetem, GTK munkavállalási tanácsadó (dr. Szilágyi Klára - dr. Völgyesi Pál)

Önismeret gyerekeknek és felnőtteknek

EMDR-módszerével, családterápiás rendszerszemléletben, 

Az pszichológiai konzultáció emdr - családterápiás, rendszerszemléletben gyógyító, lélektani módszerekkel végzett speciális emberi, segítő kapcsolat. Ez többnyire hosszabb konzultációs folyamat, amely a közvetlen kommunikáció révén segíti a lelki, érzelmi probléma azonosítását, valamint feltárja a nehézségek eredetét, hátterét. A konzultáció figyelembe veszi az általános viselkedési mintázatokat, krónikus problémákat és az ismétlődő, visszatérő érzéseket.

Tanácsadó szakpszichológusi képzésemen főleg családterápiás, krízis-trauma szemléletben képződtem, és ezt alkalmazom munkám során is.

A megkeresés tárgyától és a probléma jellegétől függően szerződhetünk az akut problémákra fókuszált rövidebb, vagy a tünetek mögötti pszichés mechanizmusokat feltáró és átdolgozó hosszabb távú közös munkára. A segítségnyújtás során a meghitt, bizalmi légkör kialakítása, a megfogalmazott probléma eredőjének megkeresése, az állandóan visszatérő sémák megértése és megváltoztatása, az erőforrások mozgósításán keresztül a hatékony megküzdés és a tartós változás, élettel való elégedettség, teljesebb élet érzésének elérése a fő célom.

Milyen problémák esetén, mikor érdemes egyéni munkára jelentkeznie? Ha

 • félelmek, bizonytalanság, szomorúság, tehetetlenség, motiválatlanság vagy dekoncentráció dominálják a napjait, és szeretné legyőzni őket
 • meg szeretné érteni és oldani az Önt foglalkoztató problémákat
 • kifejezett tünetekkel küzd, szeretné megtalálni a tüneteket súlyosbító kiváltó okokat, leküzdeni a tüneteket
 • kapcsolataival nem elégedett, szeretne azokon javítani
 • megfelelő napi rutint szeretne kialakítani
 • szeretne tervet készíteni a stresszel való megküzdésre

Képesítéseim

2020 - 2022. EMDR - level1,2, gyerek-serdülő, és felnőtt irány, G-tep

2010. ELTE Pedagógiai és Pszichológiai kar - tanácsadó szakpszichológus krízis szakirány

2010. Magyar Családterápiás Egyesület - dr. Barát Katalin kiképző

2008. Debreceni Egyetem - pszichológus

Ismerd meg Önmagad